Enfront el desallotjament i repressió per part dels Mossos (Cat/Cast)

Davant de la negativa del Govern central i la suspenció de la consulta pel dret a decidir, a Barcelona hi ha hagut mobilitzacions per exigir la celebració d’aquesta consulta el 9N, malgrat la citada suspensió cautelar del Constitucional. Part d’aquesta mobilització va acabar amb una acampada pacifica de més de un centenar de persones davant de la delegació del Govern central. La resposta del Govern de la Generalitat ha sigut, de nou, repressiva ja que va ordenar el desallotjament dels acampats creant algunes escenes de tensió. L’escenari es va torna a repetir el dia següent a plaça Catalunya on també va acabar amb una resposta repressiva, desallotjant la plaça. Des de Classe contra Classe rebutgem tot tipus de repressió per part de les forces de l’estat en detriment de la mobilització al dret a decidir, es per això que també exigim el rebuig de la repressió per part de les organitzacions de l’esquerra. Aquesta repressió manifesta la contradicció que existeix dins de la pròpia ANC on conviuen aquells que enviant els mossos a reprimir el proses sobiranista i aquells que volen que la lluita per el procés passi a la mobilització al carrer.

Barcelona 3 de Octubre


Comunicado de Clase contra Clase

Frente al desalojo y represión por parte de los Mossos

Frente a la negativa del Gobierno central y la suspensión por parte del Tribunal Constitucional de la consulta por el derecho a decidir, se han producido movilizaciones en Barcelona que reclaman la celebración de la consulta, a pesar de la citada suspensión. Parte de la movilización del primer día finalizó en una acampada pacífica de más de un centenar de personas delante de la delegación del Gobierno en la capital catalana. La respuesta del Gobierno de la Generalitat ha sido, nuevamente, represiva, y que ordenó el desalojo de los participantes en la acampada creando situaciones de tensión con empujones y golpes. El mismo escenario se repitió en plaza Catalunya, cuando, después de una nueva manifestación de centenares de personas, un grupo de éstos decidió acampar. A media noche fueron desalojados con total impunidad. Desde Clase contra Clase rechazamos todo tipo de represión por parte e las fuerzas del Estado en detrimento de la movilización por el derecho a decidir. Es por esto que también exigimos a las fuerzas de izquierda que critiquen y rechacen la actuación represiva de los Mossos. Estas acciones represivas manifiestan la contradicción existente dentro de la propia ANC, dónde conviven aquellos que envían a los Mossos a reprimir junto a aquellos que reclaman que la lucha por el derecho a decidir salga a la calle.

Barcelona 3 de Octubre

Scroll al inicio